03.11. - 06.12.2015.

Izložba slika - Ji Suk Baek: Sva lica prirode

Izložba slika Ji Suk Baek Sva lica prirode otvara se u utorak 3. studenog u Muzeju Mimara. Slikarica Ji Suk Baek, rođena u Južnoj Koreji, predstavlja hrvatskoj javnosti svoj recentni umjetnički rad dvadesetak slika pejzaža velikog formata u kombiniranoj tehnici. Djela naziva Snijeg, Voda, Šuma, Jesen i Proljeće u nizu meditativnih varijacija iste teme prirode izražavaju slikaričin senzibilitet i oduševljenje prirodom koja nas okružuje.

„Stoga nas slike Jessy Baek ne mogu ostaviti ravnodušnima jer u sebi nose začudan spoj prerafaelitske čistoće prirode i zen-mudrosti Dalekog Istoka.“, s oduševljenjem govori Iva Körbler u predgovoru kataloga.

Ji Suk Baek nakon nekoliko samostalnih izložbi, okrunjuje svoje umjetničko djelovanje izlaganjem u vodećem hrvatskom umjetničkom muzeju. Umjetnica je započela svoj rad na hrvatskoj likovnoj sceni u teškim ratnim vremenima slikanjem djece izbjeglica iz Vukovara u izbjegličkom kampu na zagrebačkom Črnomercu. Humanitarna crta proteže se kroz cijeli slikarski vijek Ji Suk Baek, njenim sudjelovanjem i doprinosom mnogim dobrotvornim likovnim kolonijama i akcijama.

„Priroda je izvor inspiracije. Kad razumijemo boju, teksturu, oblik, prostor i vrijeme prirode, slijedi nadahnuće i zahvalnost. Priroda je kao majčina utroba u kojoj čovjek živi. Osjećam to kao Božji dar, u kojem uživamo. Svojim radovima s motivima prirode želim približiti i istaknuti postojanje i ljepotu prirode.“, ovim riječima inspiraciju za svoj rad opisuje sama umjetnica.

Izložba se može razgledati u Studiju Muzeja Mimara besplatno do 6. prosinca ove godine.

Preuzmite pozivnicu

***
Saznajte više o autorici

Iva Körbler: Kritika izložbe

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje