25.10.2013.

Nagradna igra uz izložbu "Transparentna ljepota - Staklo iz hrvatskih muzeja"

Svečano uručena vrijedna nagrada Nagradne igre uz izložbu "Transparentna ljepota - Staklo iz hrvatskih muzeja"

Na Korčuli će ljetovati Mirna Jurdana iz Velike Gorice!

Zahvaljujući liderskom iskoraku tri muzeja – organizatora izložbe 'Transparentna ljepota – Staklo iz hrvatskih muzeja', izlošci su oživjeli uporabom tehnološkog rješenja koje je trenutno među najnaprednijim i po mnogočemu prestižnije od onoga što se posjetiteljima diljem EU nudi prilikom posjeta muzejima.

Gđa. Mirna Jurdana iz Velike Gorice (ul. Tina Ujevića 21) sretna je dobitnica nagradne igre vezane uz veliku izložbu 'Transparentna ljepota – Staklo iz hrvatskih Muzeja'. Vrijedna nagrada uključuje šest noćenja s doručkom za dvije osobe u hotelu Korčula u gradu Korčuli, večeru za dvije osobe u restoranu Filippi u Korčuli, te dvije ulaznice za Gradski muzej Korčule. Na prigodnoj svečanosti u Muzeju Mimara gđi. Jurdana vrijednu nagradu uručio je gradonačelnik Grada Korčule, gosp. Vinko Kapelina.

Naime, posjetitelji izložbe 'Transparentna ljepota’ u razdoblju od 15. srpnja do 13. listopada 2013. kupnjom ulaznice u svakom od tri muzeja u kojima je postavljena ova jedinstvena izložba: Arheološkom muzeju Zagreb, Muzeju za umjetnost i obrt te Muzeju Mimara, automatski su postali i mogući dobitnici ove vrijedne nagrade.

Marketinško umrežavanje i tehnološki iskorak u promociji turističke i kulturne ponude

'Ovaj model suradnje između turističke, gastro i kulturne ponude omogućen je pomoću višejezičnog multimedijalnog vodiča na platformi Smart Guide. Naime, kao što je stara gradska jezgra Korčule uz pomoć Smart Guidea pretvorena u svojevrsni 'muzej na otvorenom', tako je i svaki posjetitelj izložbe 'Transparentna ljepota - staklo iz hrvatskih muzeja’ putem 'pametnog' telefona u sva tri muzeja imao mogućnost potpuno besplatno obogatiti svoj doživljaj izložbe, istaknuo je na konferenciji za medije Nedjeljko Tišler, direktor Astarte plus d.o.o, organizatora nagradne igre u suradnji s tri muzeja.

'Ova lijepa prilika za promociju Korčule i njenih turističkih potencijala u suradnji s najprestižnijim kulturnim institucijama u Zagrebu, i to uporabom najmodernije tehnološke platforme Smart Guide, po mome sudu predstavlja model prema koje ćemo i u buduće raditi na promociji našeg Grada kao turističke destinacije koja osim mora i sunca svakako iznimno puno nudi i kao jedinstveni lokalitet očuvane povijesne baštine. Drago mi je da su upravo Grad Korčula i njeni turistički djelatnici i poduzetnici sudionici ovoga iznimno uspjelog projekta, posebice jer je riječ o izložbi vezanoj uz ulazak Hrvatske u EU, naglasio je gradonačelnik Kapelina.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno