17.12.2017.

Advent Classic Fest 2017. - 3. koncert

3. koncert - Advent Classic Fest 2017.

Nedjelja, 17. prosinca 2017. - Muzej Mimara, 19.30 sati
*
Eine kleine Lachmusik

Kvartet Rucner
Ida Gamulin, klavir
/ A. Piazzola, J. Strauss, W. Schroeder, T. Uhlik

***
Gudački kvartet Rucner utemeljili su 1998. godine bračni par Snježana i Dragan Rucner (do tada dugogodišnji članovi Gudačkog kvarteta Klima). Nastavljajući tradiciju komornog muziciranja njegovanjem klasičnog i suvremenog repertoara kao i izvođenjem djela suvremenih hrvatskih autora, Gudački kvartet Rucner čini i repertoarni iskorak prema glazbi drugih žanrova, o čemu svjedoči i njihova nadasve uspješna suradnja s američkim bandoneonistom Peterom Soaveom.

Gudački Kvartet Rucner u 2013. godini obilježio je 15 godišnjicu svog osnutka. Tijekom svog umjetničkog djelovanja posebnu pozornost obraća na Ciklus koncerata komorne glazbe pod nazivom „ČETIRI GODIŠNJA DOBA“. Radi se o četiri koncerta kroz kalendarsku godinu, koji se zovu PROLJEĆE, LJETO, JESEN, ZIMA. Održavaju se u dvorani HGZ-a u Zagrebu, a repreziraju se u manjim mjestima Hrvatske. Na svakom koncertu Kvartet ugošćuje jednog ili više priznatih i poznatih glazbenika iz RH i inozemstva. Također na svakom koncertu se na inicijativu bračnog para Rucner, osnivača kvarteta, praizvede jedno ili više suvremenih djela hrvatskih i inozemnih skladatelja. Riječ je o jedinom takvom projektu u RH. Projekt je od prvog dana podržan od Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Zagreba. Do sada je Kvartet Rucner praizveo više od 80 skladbi hrvatskih i inozemnih autora.

Za svoj dosadašnji rad dobili su dvije prestižne nagrade: Diplomu Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i nagradu Vatroslav Lisinski koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja za doprinos hrvatskom glazbenom stvaralaštvu.

Kroz protekle godine Ciklus koncerata komorne glazbe pod nazivom „ČETIRI GODIŠNJA DOBA“ Kvartet je ugostio preko 200 glazbenika i praizveo preko 80 skladbi.

Kvartet Rucner je redovito promovirao hrvatske skladatelje na svojim mnogobrojnim gostovanjima u RH i inozemstvu (Italija, Francuska, Poljska, Austrija, Švicarska, Egipat, Izrael, Kina, Australija, Španjolska, Grčka, Njemačka, Litva, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija

Kvartet kroz sve godine svoga djelovanja podržava mlade talentirane glazbenike omogućivši im nastupe na svojim koncertima.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno