17.07.2021. - 31.12.2022.

Virtualna izložba - Restaurirani predmeti iz zbirke namještaja Muzeja Mimara : odabir iz fundusa

Virtualna izložba
Izložba restauriranih predmeta iz zbirke namještaja Muzeja Mimara
17. srpnja 2021.
- uz 34. obljetnicu od otvorenja Muzeja Mimare -


On line / virtualna izložba – Izložba restauriranih predmeta iz zbirke namještaja Muzeja Mimara otvara se na web stranicama Muzeja Mimara 17. srpnja, na dan 34. obljetnice njegova otvorenja. Muzej je zatvoren za javnost do završetka obnove zbog oštećenja koje je pretrpio u potresu 22. ožujka 2020., ali ova nas izložba iznova podsjeća na izuzetnu vrijednost i ljepotu njegovog prebogatog fundusa.

Zbog velike kvalitete kao i interesa kako stručne tako i šire javnosti, izložbu na kojoj su bili izloženi značajni predmeti iz Zbirke namještaja Muzeja Mimara, prenosimo sada i u virtualnom obliku. Na izložbi je prikazano šest predmeta iz zbirke namještaja Muzeja Mimara, a cilj joj je posjetiteljima predočiti detalje minucioznih restauratorskih postupaka izvedenih na njima. Odabrani izlošci, popraćeni eksplikativnim panoima s radnim fotografijama svih faza restauratorskih zahvata te znanstvenih i laboratorijskih analiza, objašnjavaju postupke i detalje izrade svakoga od izloženih predmeta. Istodobno, svi izlošci upućuju i na iznimnu složenost restauratorsko-istraživačkog rada. Ti otkriveni segmenti „nastajanja“ predmeta potvrda su majstorskih dometa i pomnih postupaka u fazama njihove izrade, baš kao i čuvanja, zaštite i restauriranja svakoga od njih.

Izložba je dostupna na adresi https://restaurirani-namjestaj.mimara.hr/

KLIKOM NA POVEZNICU razgledajte izložbu:

RESTAURIRANI PREDMETI IZ ZBIRKE NAMJEŠTAJA MUZEJA MIMARA : ODABIR IZ FUNDUSA


Virtualnom inačicom izložbe, nakon već ranije objavljenih digitalnih sadržaja, nastavljamo i dalje komunicirati s našim korisnicima i publikom online, a sve pod motom ZatvoreniAliAktivni.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje