05.10.2020.

Virtualna izložba "Muzej Mimara: 30 godina djelovanja - 30 godina s vama"

Izložbu "Muzej Mimara: 30 godina djelovanja - 30 godina s vama" koja je u Muzeju Mimara bila otvorena od 18. srpnja do 20. rujna 2017. godine objavljujemo u novoj inačici - kao virtualnu izložbu na https://virtualna-izlozba.mimara.hr/.

Izložba će Vas upoznati s bogatom poviješću stvaranja muzeja, ličnošću donatora Ante Topića Mimare te sa bogatstvom fundusa i odjela Muzeja Mimara.

Izložba je posvećena 30. obljetnici djelovanja Muzeja Mimara i hommage je, kako velikom donatoru Anti Topiću Mimari i njegovu plemenitu životnom cilju tako i svim ostvarenjima kojima su ispunjena tri desetljeća djelovanja muzeja i koja su, nesumnjivo, potvrdila donatorovu viziju. Fundusom i brojnim vidovima muzejske aktivnosti Muzej je, naime, jasno pozicioniran kao jedno od najznačajnijih znanstveno-edukativnih središta te je ujedno nezaobilazna točka isklične kakvoće u uklapanju Zagreba i Hrvatske u gustu mrežu kulturnih svjetskih središta. Time je dobio ulogu živoga poticajnog žarišta čija se postignuća, sasvim logično, odražavaju na cjelokupni život grada i osnažuju percepciju europskoga i svjetskog značenja Hrvatske.

Središnji dio izložbe predstavlja odabir od 75 znanstveno obrađenih djela iz raznorodnog fundusa Muzeja koji nedvojbeno potvrđuje njegovu jedinstvenu vrijednost i značenje. Arhivski materijal, tiskovine i fotografije koje prate izložbu, daju presjek njegove djelatnosti, potvrđujući veličinu i plemenitost vizije koja je vodila donatora i koja se jasno ostvarivala tijekom više od tri protekla desetljeća od otvorenja Muzeja.

Katalog izložbe "Muzej Mimara: 30 godina djelovanja - 30 godina s vama" nagrađen je posebnim priznanjem Hrvatskog muzejskog društva za realizirani izdavački projekt u 2017. godini.

Virtualnom inačicom izložbe, u ovo vrijeme ograničenja vezanih uz pandemiju kao i zbog posljedica nastalih oštećenja u potresu, nakon već ranije objavljenog Bloga Muzeja Mimara, nastavljamo i dalje komunicirati s našim korisnicima i publikom putem virtualnih sadržaja, a sve pod motom ZatvoreniAliAktivni.

KLIKOM NA POVEZNICU razgledajte izložbu:

Muzej Mimara: 30 godina djelovanja - 30 godina s vama

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje