21.04. - 31.12.2016.

Tragajući za Shakespearom u Mimari - multimedijalna izložba

Multimedijalni umjetnički projekt Tragajući za Shakespeareom u Mimari izložbom i edukativnim programom s projekcijama filmova na temu Shakespearea, priključuje se globalnom projektu Shakespeare lives – Shakespeare živi u organizaciji British Councila.

Viša kustosica Leila Mehulić osmislila je izložbeni koncept koji čini izbor predmeta iz stalnog postava Muzeja koji putem multimedijalnog Smart Guide vodiča na hrvatskom i engleskom jeziku, koristeći pametne telefone i Samsungove tablete, potiče posjetitelja na potragu i otkrivanje Shakespearea u Mimari.

Shakespeareove misli u dramskom izričaju mladih glumaca Amande Prenkaj i Nikše Marinovića povezane s muzejskim izlošcima otvaraju čarobni prozor u virtualni svijet unutar Muzeja.

Muzejski prostor je oživljen, postao je pozornica, škola života i igra.

„Cijeli je svijet pozornica, a svi su muškarci i žene puki glumci; imaju svoje izlaske i ulaske, i jedan čovjek u svom vijeku glumi mnoge uloge (...)“
William Shakespeare, Kako vam drago, 1603.


Želja je potaknuti publiku na promišljanje o uvijek živim temama Shakespearovih drama kao što su ljubav i strast, moć i častohleplje, identitet i jednakost, obitelj i odnosi, pravda i sudbina.

U suradnji s Tekstilno tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu osmišljen je likovno dizajnerski zadatak vezan uz temu projekta koji će rezultirati modnom revijom najboljih studentskih radova ujesen u muzeju.

Cilj je putem suvremene digitalne tehnologije i edukativnih programa privući publiku, ponajviše mlade, školarce, gimnazijalce i studente, u posjet muzeju i izložbi.

Tijekom trajanja izložbe redovito će se održavati edukativne likovne radionice.

Izložba traje od 21. travnja do 31. prosinca ove godine.

***
Preuzmite:

Deplijan izložbe / Tlocrt

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno