14.09.2020.

Blog Muzeja Mimara - Modul za digitalno pripovijedanje

U trenutnim okolnostima i ograničenjima vezanim uz pandemiju i posljedice potresa važno je osigurati dinamičnu komunikaciju kroz koju javnost upoznajemo s bogatom baštinom iz muzejskih zbirki Muzeja Mimara putem virtualnih sadržaja.

Muzej Mimara predstavlja digitalnu komunikacijsku platformu pod nazivom Blog Muzeja Mimara – Modul za digitalno pripovijedanje. Blog kao komunikacijska platforma i snažna digitalna prisutnost kao i virtualnost prikaza dokazuje prvobitno stanje komunikacije sadašnjosti i budućnosti. Širenje znanja i informacija kroz web aktualna je pojava unazad desetak godina a njezine mogućnosti sve se više šire.

Blog kao publikacija na Webu namijenjen isključivo kao komunikacijska platforma za objavljivanje kratkih, interaktivnih, multimedijskih tekstova u vidu digitalnog pripovijedanja jedan je od trendova - ne samo u općenitom smislu komunikacija - ali i važna informacijska komunikacija među kulturnim institucijama a posebno bitna za ne samo za muzejske ustanove već i za širu populaciju.

Ovakav način izlaganja i komunikacija nadasve poboljšava uslugu prema korisnicima, te otvara čitav niz novih mogućnosti poput: razmjene informacija između institucija, stvaranja drugih virtualnih izložbi, korištenja podataka u stručnim i znanstvenim radovima, zatim kao promidžba fundusa i druge bitne odrednice.

Javna stranica Bloga integrirana je u web stranicu muzeja te dostupna na adresi https://blog.mimara.hr/, a objave su smještene u različite kategorije. Blogom Muzeja Mimara, uz virtualnu šetnju i online vodič, dodatno osnažujemo digitalnu prisutnost Muzeja jer je važno osigurati i dinamičnu komunikaciju kroz koju će javnost upoznati bogatu baštinu iz muzejskih zbirki.

Suradnja se ostvaruje s informatičkom tvrtkom Link 2 d.o.o.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje