23.05. - 13.06.2018.

Adam Dworski - Izložba keramičkih radova

Adam Dworski - Izložba keramičkih radova

Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb
23. svibnja – 13. lipnja 2018.

***
Preuzmite: Press release / Muzej Mimara / Adam Dworski - izložba keramičkih radova (press kit)
***

"Prvim sustavnim zagrebačkim predstavljanjem života i djela svestranog ADAMA DWORSKOG klanjamo se moćnoj iseljeničkoj priči koja potvrđuje ustrajnost hrvatskog identiteta u državama Austro-ugarske monarhije, Velike Britanije i Francuske. Snaga njegovog umjetničkog izričaja u medijima kiparstva i slikarstva, promiče univerzalnost traganja za životnim radostima kroz djela trajne vrijednosti i opčinja nas svojom neprolaznom ljepotom."
Ljerka Galic

***
Retrospektivna izložba sitne keramike hrvatskog iseljeničkog kipara Adama Dworskog, rođenog u Rijeci u uglednoj porodici Ružić (s majčine strane), a u povodu 100.godišnjice rođenja, bit će otvorena u Muzeju "Mimara" u srijedu 23.svibnja 2018. u 19.00 sati u prisustvu kćerke i u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika (inicijatorom i koordinatorom predstavljanja) i Veleposlanstvom Velike Britanije, budući da je Adam Dworski živio i stvarao u Velikoj Britaniji.

Nastavak je to dugogodišnje suradnje uglednih kulturnih ustanova grada Zagreba u nastojanju predstavljanja hrvatskoj kulturnoj javnosti skoro nepoznatih opusa hrvatskih iseljenika, te isticanja poveznica Hrvatske i njihove druge domovine.

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Posjet

Muzej je privremeno zatvoren za posjetitelje