23.04. - 28.04.2016.

4. Zagrebački harfistički festival

4. Međunarodni Zagrebački harfistički festival, nešto što treba doživjeti uživo, održat će se u Zagrebu od 23. do 28. travnja 2016. godine. Festivalski koncerti ponajboljih svjetskih harfista, seminari, radionice i predavanja održat će se u dvoranama Muzeja Mimara i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Festivali harfe u Zagrebu je pohvaljeni su od međunarodnog vrha harfističke struke te o njima kao vrhunskom događanju u ovom dijelu Europe vrlo dojmljivo pišu najznačajnije svjetske harfističke novine World Harp Congres Review i Camac Blog.

Ugledni umjetnici 4. Zagrebačkog harfističkog festivala su:
Ieuan Jones, ugledni harfist iz Velike Britanije, koji će u Zagrebu izvesti već najavljenu svjetsku premijeru Schubertovih djela za klavir u obradi za harfu.
Chantal Mathieu, francuska harfistica dobro poznata harfističkoj publici po svojim nastupima u svijetu koja će se predstaviti u Zagrebu sa svojim klasičnim harfističkim repertoarom.
Baltazar Juarez iz Meksika i Katerina Englicova iz Praga u Zagrebu će nastupiti na posebnom koncertu sa ansamblom Zagrebačkih solista koji već tradicionalno svake godine sviraju jedan koncert na festivalu harfe u Zagrebu dajući mu tim jedan poseban ugođaj.
Branka Crowder iz Velike Britanije i duo harfi Csilla Gulyas i Nora Liebe iz Mađarske predstaviti će publici vrlo interesantne programe na malim harfama s kukicama.
Manal Mohei Eldin - harfa i Reham Fayed - flauta biti će predstavnici Egipta na koncertu zatvaranja festivala.

Posebno je značajan i nastup mladog Meksikanca Emmanuela Padille Holguina koji je pobjednik velikog harfističkog natjecanja latinske Amerike. Zagreb harp festival je na tom svjetskom natjecanju dodijelio jedinu Europsku nagradu pobjedniku - solistički koncert u Zagrebu.

U Zagreb se specijalno za festival harfe dovoze velike koncertne harfe iz najbolje tvornice harfi u svijetu - Camac Francuska što je veliko priznanje kvalitete festivala.

Povodom 4. Zagrebačkog harfističkog festivala priznati umjetnik Dimitrije Popović izradio je umjetničku instalaciju na harfi „Tišina“ koja će biti predstavljena na svečanom otvaranju festivala te će biti postavljena za posjetioce festivala i Muzeja Mimara za vrijeme trajanja cijelog festivala.

Tajana Vukelić Peić
Umjetnički ravnatelj / Artistic director
Umjetnička organizacija HATHOR / Arts organisation HATHOR
Fraterščica 27, 10000 Zagreb
tel. +385 98 727 016
Email : tajanavukelic@harfacroatia.com

***
Program festivala i više o festivalu na: www.zagrebharpfestival.com
***
Izvor fotografija: http://www.zagrebharpfestival.com/galerija2016.html

Kontakt

Muzej Mimara
Rooseveltov trg 5, 10000 Zagreb

Tel: 01/4828-100
Fax: 01/4826-079
Email: mimara@mimara.hr

Društvene mreže

Otvoreno za posjetitelje

1. listopada - 30. lipnja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h

1. srpnja - 30. rujna:
utorak - petak 10 - 19 h
subota 10 - 17 h
nedjelja 10 - 14 h

ponedjeljkom zatvoreno